«رستاخیز» فیلمی تاریخی مذهبی به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش محصول سال ۱۳۸۹ ایران است که ضمن روایت بخشی از زندگی بکیر، فرزند حر ابن یزید ریاحی، به قیام امام حسین (ع) و متن حوادث واقعه عاشورا میپردازد.
« رستاخیز » در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در نهایت در ۸ بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برنده شد.
این فیلم در ۲ دی ۱۳۹۲ در سینما فرهنگ با حضور برخی اعضای دولت اکران خصوصی شدو در ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ در کاخ جشنوارهٔ فجر همزمان با برگزاری سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و با تایید برخی مراجع قم توانست چهرهٔ حضرت ابوالفضل(ع) را با بازی بهادر زمانی نشان دهد.
تهیه کننده فیلم تقی علیقلیزاده و سرمایه گذاران آن موسسه فرهنگ تماشا، شرکت دلتامدیا و شرکت آکوافالز هستند که با حمایتِ موسسه آل البیت کار را به اتمام رساندند.
۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۹
نمایش چهره حضرت ابوالفضل(ع)، تامین هزینههای میلیاردی فیلم یا پرداختن به مهمترین قیام اعتراضی شیعه در طول تاریخ ۱۴۰۰ساله آن و شاید هم همه اینها، باعث شده تا تازهترین ساخته احمدرضا درویش بعد از نخستین نمایشش در سیودومین جشنواره فیلم فجر با واکنشهایی همراه شود
۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۲۵
ما از شما می خواهیم که یک گروهی تشکیل دهند، هم جلوی این فیلم را بگیرند و هم ریشه ساخت این فیلم را دربیاورند.
۲۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۵۵
مراجع تقلید درباره حرام بودن نشان دادن تصویر معصومان(ع) فتوا داده اند. اما نشان دادن عکس و صورت اینها تنها بخشی از مشکلات این فیلم است؛ حالا هر چقدر هم می خواهند به طراح و سازنده و هنرپیشه های داخلی و رقاصان خارجی آن جایزه بدهند.
۲۴ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۶
آنچه مرا به نوشتن این یادداشت واداشت، نه برشمردن اغلاط تاریخی فیلم بود و نه نقد تکنیکی آن. بیش از هر چیز این پرسش بود که چرا فیلمساز در نزدیکشدن به یک اسطورهی تاریخی بهشدت حساس و ظریف و قدسی، یعنی عاشورا، این اندازه بیپروا و گستاخ بوده است؟
۲۴ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱۲
آقای درویش! اگر دلت نیست؛ برای امام حسین فیلم نساز.
۲۴ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۵۷
آیتالله مرتضی مقتدایی با تاکید بر اینکه نمایش چهره ذوات مقدسه بیاشکال نیست، گفت: این بزرگواران قداست بالایی در بین شیعیان و افراد متدین دارند، لذا نباید چهره آنان به صورت شفاف نشان داده شود.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۵۵
اصلا مراجع عظام تقلید نیز حکم نکرده باشند، جناب فیلمساز بینالمللی! در ازای اصرار بر نمایش شمایل عباسبنعلی (علیهماالسلام)، فرزندان آلالله، علی اکبر، قاسم (علیهمالسلام) و... چه سود تعریف شدهای در باور مردم نسبت به مقدسات حاصل شد؟ شما صاحب فن و هنرمندید.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۵۸
سرمایه گذاری انجام شده در این فیلم توسط جمعی از شیعیان علاقمند و ارادتمند به ساحت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایران و کشورهای مختلف انجام شده است.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۳
بسیاری از علما فیلمنامهی آن را تأیید کردند و برخی از مراجع همچون آیتالله العظمی سیستانی متن آن را مورد تأیید قرار دادند و نمایندگانش بخشی از هزینههای این فیلم را تامین کردند. در واقع هیچ تحریفی در فیلم صورت نگرفته است.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۴
«رستاخیز» فیلمی تاریخی مذهبی به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش محصول سال ۱۳۸۹ ایران است که ضمن روایت بخشی از زندگی بکیر، فرزند حر ابن یزید ریاحی، به قیام امام حسین (ع) و متن حوادث واقعه عاشورا میپردازد. « رستاخیز » در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در نهایت در ۸ بخش از جمله ...
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۵
«رستاخیز» فیلمی تاریخی مذهبی به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش محصول سال ۱۳۸۹ ایران است که ضمن روایت بخشی از زندگی بکیر، فرزند حر ابن یزید ریاحی، به قیام امام حسین (ع) و متن حوادث واقعه عاشورا میپردازد.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۲
در اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین کارگردانی به احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز» و سیمرغ بهترین فیلم به دو فیم «رستاخیز» و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» ساخته بهروز افخمی رسید.
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۱۸
چطور جرات کردید تصویر حضرت عباس (ع)، حضرت علی اکبر (ع) و... را در فیلم خود نشان دهید؟ بالاتر از همه این ها چطور این حق را به خود دادید که صدای حضرت زینب(س) را شبیه سازی کنید؟ گستاخی تا کجا؟
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۲۱
خبرگزاری دانشجو نوشت : رستاخیز فیلمی درباره قیام عاشوراست، ولی پر است از غلط های تاریخی و روایی و بی توجهی های کارگردان به روایت داستان.
۲۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۱۴
این موضوع نوعی بیاحترامی و بیتوجهی به نظر دینی مراجع تقلید میباشد و باعث حرمت شکنی عظمت امامزادگان بزرگوار خواهد شد و لذا اینجانب این عمل را محکوم میکنم.
۲۱ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۲۰
سایت نقد دولت نوشت :ازنظر فنی نیز رستاخیر پراست ازاشکال های مختلف. سیر روایی منقطع، کش دار شدن یک سوم ابتدایی و گدار با عجله و سرسری ازوقایع مهم روز عاشورا. جز داستان حر و عباس (علیه السلام) ماجراهای دراماتیک و تأثیر گذار دیگری نیز روز عاشورا اتفاق می افتد که نمونه هایی از آن را درمختار نامه دیده بودیم.
۱۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۲۴
۱۳ نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار پرهیز از نشان دادن تصاویر ائمه و معصومین در فیلم های سینمایی که اخیرا هم در فیلم رستاخیز نیز نشان داده شده است، شدند.
۱۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۵
احمدرضا درویش کارگردان فیلم «رستاخیز» گفت: «اگر قرار بود که نعل به نعل تاریخ در دو ساعت و نیم پرداخت شود نمی شد. بعد از مراحل تحقیق چیزی که مهم بود این بود که رابطه منطقی بین تخیل، سینما و تاریخ بسازیم. ما می خواستیم روابط تاریخی را ارایه دهیم و در عین حال ساختار دراماتیک فیلم رعایت شود.»
۱۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۰۴
مهرزاد دانش، مسعود ثابتی، علی شیرازی، محمد تقی فهیم، علیرضا حسنخانی از فیلم رستاخیر می گویند.
۱۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۰۵
تجربه زیادی باید اتفاق بیافتد در عرصه سینما تا این مضمون به طور کمال و تمام بیان شود یعنی حق مطلب ادا شود.